Організація харчування в ДНЗ проводиться згідно:


Постанови Кабінету міністрів від 22 листопада 2005 року № 15/91 «Про затвердження норм харчування в навчальних та оздоровчих закладах»

Смачне і корисне меню для дитячого садка складає медична сестра. У нас кожна дитина отримує з їжею всі необхідні мікро - і макроелементи, добову норму білків , жирів і вуглеців. Малюки щодня вживають злаки, овочі та соки, легкозасвоювані молочні продукти.

Досвідчені кухарі дотримуються правильного технологічного процесу приготування страв , завдяки цьому в їжі зберігається максимальна кількість вітамінів.

У дитячому садку «Ромашка» 3-и разове харчування. На кожний прийом їжі розподіляється така кількість калорій , яка необхідна для того щоб наші діти весь день були бадьорими і життєрадісними . Діткам , які мають алергію або погане сприйняття певних продуктів, меню коригується.

У дітей завжди є чиста питна вода. Ведеться суворий контроль за якістю продуктів і дотриманням усіх санітарно -гігієнічних норм у приготуванні їжі.

Медсестра:
1. Складає заявки на продукти харчування та веде контроль за якістю одержаної продукції.
2. Веде контроль за зберігання та строками реалізації продуктів, що швидко псуються. Результати заносяться в Журнал бракеражу сирої продукції.
3. Складає сезонне – перспективне та щоденне меню, картотеку страв відповідно вікових груп.
4. Здійснює постійний контроль за якістю продуктів харчування та готових страв, технологією приготування їжі, виконання норм харчування.
5. Контролює правильність кулінарної обробки продуктів, вихід страв, смакові якості їжі,об’єм страв, порціювання з занесенням результатів в Журнал бракеражу готової продукції .
6. Веде обчислення калорійності раціону дитячого харчування, кількості білків, жирів, вуглеводів.
7. Веде облік і аналіз виконання норм харчування з записом в Журнал.

Кiлькiсть переглядiв: 569

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.